• Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH, Centar za stočarstvo) 28. i 29. listopada 2024. u Opatiji (hotel Admiral) organiziraju 26. savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza u Republici Hrvatskoj. Istovremeno sa savjetovanjem održat će se i 25. izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva s ocjenjivanjem kvalitete tih proizvoda. Ocjenjivat će ih stručno povjerenstvo kojeg čine stručnjaci Zavoda za mljekarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnje savjetovanje i izložba sireva održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i Primorsko-goranske županije.

Cilj ove manifestacije je edukacija uzgajivača ovaca i koza po pitanju tehnologija proizvodnje mesa i mlijeka, provedbe uzgojno-selekcijskih programa, zdravstvene zaštite ovaca i koza, tehnologija prerade ovčjeg i kozjeg mlijeka, hranidbe, držanja i njege ovaca i koza, mogućnosti korištenja sredstava iz europskih fondova te natječaja iz programa ruralnog razvoja i sl. Najveći dio predavanja održat će stručnjaci s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Informacije o programu kotizaciji i uvjetima smještaja možete naći OVDJE.