Na jednom od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina i alkoholnih pića International Wine and Spirit Competition 2022. (IWSC) u Londonu, rakije destilerije Šimić našli su se u prestižnom društvu nagrađivanih proizvoda. 

Potvrdu svoje kvalitete i vrijednosti dobila je rakija od marelice koja je s visokih 98 bodova osvojila ZLATNU medalju „IWSC Outstanding“ koja označava primjer proizvoda koji se izdvaja od ostalih u kategoriji. Isto tako, rakija Viljamovka i rakija od dunje osvojile su BRONČANU medalju

Dodatne informacije : IWSC 2022 tasting results | IWSC

 class=

Rakija od marelice Šimić je proizvedena od najkvalitetnijih plodova marelice. Posebnim načinom prerade, odvajanjem koštice, očuvana je aroma i okus ovog osobitog voća karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i okusu.

 class=

Rakija Viljamovka Šimić proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Prepoznatljivog, mirnog, plemenitog okusa i veoma otmjena. Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke.

 class=

Rakija od dunje Šimić je proizvedena od najkvalitetnijih plodova dunje. Pažljiv izbor dunje daje fini voćni miris i čini ovu rakiju tako pitkom i punom. Priznanje ovakve vrste je velika čast koja služi kao poticaj za još veći trud i rad.

Destilerija Šimić je obiteljski obrt osnovan 1995. godine. Smještena u srcu Slavonije, obitelj Šimić održava tradiciju proizvodnje kvalitetne voćne rakije. Obuhvaća površinu od 17 hektara od čega je 7 hektara pod nasadima kruške, 7 hektara šljive, 3 hektara akumulacijskog jezera te destilerije za preradu voća u voćni destilat.

Glavna djelatnost obrta je proizvodnja voća i 100% prirodnih voćnih rakija te turistička ponuda s osobinama doživljajnog turizma i etnoloških posebnosti.

Rakije destilerije Šimić nagrađene su i na 3. Međunarodnom ocjenjivanju rakija i likera u Zagrebu gdje je zlatnu medalju za kvalitetu osvojilo čak šest rakija.

Prethodni članakBasagran 480 za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova
Sljedeći članakMinistrica poljoprivrede otvorila prvu konferenciju Ličanka
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.