U Sv. Ivanu Zelini otvara se prvi Gljivarsko-edukativni park u Hrvatskoj.

Gljivarska udruga Amanita iz Sv. Ivana Zeline, uz pomoć europskih fondova, otvara poučnu stazu s gljivama, dugu 250 metara. Na njoj se nalazi dvadeset panoa i ukupno 120 fotografija gljiva kao izuzetna prilika za edukaciju mladih te zaljubljenika u gljivarenje. Misleći na budućnost mladih, osmislili su i oglednu parcelu s mikoriziranim sadnicama.

Pozivamo Vas na svečano otvorenje Gljivarsko-edukativnog parka koje će se održat 03. lipnja 2023. godine u šumi Raciljnjak, Zagrebačka ulica 137, Sv. Ivan Zelina s početkom u 13 sati.

Otvorenje parka održava se na dan manifestacije 21. Međunarodne zelinske gljivarijade.

PROGRAM

12.45 – 13.00  Okupljanje

13.00  – 13:15  Pozdravni govori i predstavljanje projekta

13:15 – 13:30  Program Hrvatskog pjevačkog društva Zelina

13.30 Svečano otvorenje parka i blagoslov

13.30 – 14:00  Obilazak parka

14:00  Ručak za uzvanike

Prethodni članak14. Agro Arca održana u Prelogu
Sljedeći članakU Zagrebu održan World skills Croatia 2023 – državno natjecanje učenika strukovnih škola
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.