Tradicija koja traje u kontinuitetu sedmu godinu uz do sada organiziranih 27 eventa diljem Hrvatske se nastavlja. I u 2023. godini bit će to sadržajno iznimno bogat i još posebniji WINE EnoGASTRO VIP Event.

I ove godine organizirati će se pet evenata i to ovim redom u Rijeci, Novigradu, Splitu, Zadru i Zagrebu. Edukativni je to događaj koji je usmjeren na restoratere, hotelijere, ugostitelje te općenito na HoReCa sektor, naš turizam i gospodarstvenike usko vezane uz turizam i ugostiteljstvo.


Pozvani su svi pripadnici spomenutih industrija koji žele ulagati u svoj poslovni razvoj i učiti od vrhunskih stručnjaka. Također imaju mogućnost poslovno se povezati s mnogim kolegama. Nakon iznimno dobro posjećenih evenata u 2022. godini, i ove godine organizator se odlučio za organizaciju Wine EnoGASTRO VIP Eventa u istih pet enogastronomskih destinacija:

  • Rijeka 01.03.- Hotel Bonavia Plava Laguna
  • Novigrad 03.03.- Hotel Rivalmare & Centar za manifestacije i kulturu CMIK
  • Split 15.03.- Hotel Amphora
  • Zadar 17.03.- Falkensteiner Hotel & Spa Iadera
  • Zagreb 29.03.- Hotel Antunović


U 2022. godini WINE EnoGASTRO VIP Event – konferencije bile su iznimno dobro posjećene. Tako je na pet događaja u Rijeci, Novigradu, Zadru, Splitu i Zagrebu okupljeno više od 1800 gostiju iz ugostiteljskoturističke struke. Sudjelovalo je čak 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom. Svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je ukupno više od 30 Chefova – kuharskih majstora. Gosti su se mogli
educirati kroz degustaciju 52 različita lokalna specijaliteta koja su bila sljubljena s vrhunskim vinima vinara koji su bili partneri evenata.

Ograničen je broj izlagača i daje se veliki naglasak hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije. Također naglasak je i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da je organizator i u 2023. godini svojim uzvanicima omogućio potpuno besplatno sudjelovanje:

  • besplatan ulaz za uzvanike,
  • besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova),
  • besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije,
  • besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije – Cooking show.

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama. Njih će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi. Između predavanja i radionica svi gosti imati priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojniH kvalitetnih izlagača. Također imaju mogućnost poslovno se povezati i dogovoriti suradnju. Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, kao i od domaćina-županija, gradova i njihovih turističkih zajednica, županijske obrtničke komore i gospodarske komore. Pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Više informacija o samom događaju, programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine EnoGASTRO Vip Eventa.


Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine,…) za besplatno sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na info@dantes.biz


Prethodni članakSadnja krumpira
Sljedeći članakPravo na naknadu štete od podivljale životinje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.