Tradicija koja traje u kontinuitetu sedmu godinu uz do sada organiziranih 27 eventa diljem Hrvatske se nastavlja. I u 2023. godini bit će to sadržajno iznimno bogat i još posebniji WINE EnoGASTRO VIP Event.

I ove godine organizirati će se pet evenata i to ovim redom u Rijeci, Novigradu, Splitu, Zadru i Zagrebu. Edukativni je to događaj koji je usmjeren na restoratere, hotelijere, ugostitelje te općenito na HoReCa sektor, naš turizam i gospodarstvenike usko vezane uz turizam i ugostiteljstvo.


Pozvani su svi pripadnici spomenutih industrija koji žele ulagati u svoj poslovni razvoj i učiti od vrhunskih stručnjaka. Također imaju mogućnost poslovno se povezati s mnogim kolegama. Nakon iznimno dobro posjećenih evenata u 2022. godini, i ove godine organizator se odlučio za organizaciju Wine EnoGASTRO VIP Eventa u istih pet enogastronomskih destinacija:

  • Rijeka 01.03.- Hotel Bonavia Plava Laguna
  • Novigrad 03.03.- Hotel Rivalmare & Centar za manifestacije i kulturu CMIK
  • Split 15.03.- Hotel Amphora
  • Zadar 17.03.- Falkensteiner Hotel & Spa Iadera
  • Zagreb 29.03.- Hotel Antunović


U 2022. godini WINE EnoGASTRO VIP Event – konferencije bile su iznimno dobro posjećene. Tako je na pet događaja u Rijeci, Novigradu, Zadru, Splitu i Zagrebu okupljeno više od 1800 gostiju iz ugostiteljskoturističke struke. Sudjelovalo je čak 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom. Svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je ukupno više od 30 Chefova – kuharskih majstora. Gosti su se mogli
educirati kroz degustaciju 52 različita lokalna specijaliteta koja su bila sljubljena s vrhunskim vinima vinara koji su bili partneri evenata.

Ograničen je broj izlagača i daje se veliki naglasak hrvatskim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije. Također naglasak je i na edukaciji svih aktera našeg turizma. Posebnost događaja je i ta da je organizator i u 2023. godini svojim uzvanicima omogućio potpuno besplatno sudjelovanje:

  • besplatan ulaz za uzvanike,
  • besplatno korištenje čaše (bez kaucije i bonova),
  • besplatne degustacije, predavanja, radionice i edukacije,
  • besplatne enogastronomske edukacije i prezentacije – Cooking show.

Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama. Njih će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi. Između predavanja i radionica svi gosti imati priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojniH kvalitetnih izlagača. Također imaju mogućnost poslovno se povezati i dogovoriti suradnju. Ovaj vrlo kvalitetni projekt ima veliku potporu Hrvatske turističke zajednice, kao i od domaćina-županija, gradova i njihovih turističkih zajednica, županijske obrtničke komore i gospodarske komore. Pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Više informacija o samom događaju, programu i predavačima možete pronaći na web stranici dantes.biz i na društvenim mrežama organizatora Wine EnoGASTRO Vip Eventa.


Prijave za sve aktere HoReCa sektora (restoratere, hotelijere, ugostitelje, veleprodaje i distributere hrane i pića, specijalizirane trgovine,…) za besplatno sudjelovanje na konferenciji primaju se isključivo na info@dantes.biz


Prethodni članakSadnja krumpira
Sljedeći članakPravo na naknadu štete od podivljale životinje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.