Ponovno je živo u Štrigovskom kraju, međimurskom i hrvatskom vinskom raju, opet je vino u prvom planu što navješćuje i ljepše trenutke ususret Urbanovom i Štrigovskim noćima o čemu se u ovom dijelu Lijepe naše domovine najviše govori.

U Restoranu TERBOTZ u Železnoj Gori 3. i 4. svibnja, održava se Međunarodno ocjenjivanje vina – Štrigova 2021., na kojem provjerena i najkvalitetnija hrvatska Komisija za ocjenjivanje vina daje sud o 165 pristiglih uzoraka vina.

Na otvaranju događaja govorili su Stanislav Rebernik načelnik Općine Štrigova, koja je pokrovitelj prirdbe i dr. sc.Ivana Alpeza predsjednica komisije koji su rekli kako je ovaj događaj u samom vrhu sličnih događanja u Hrvatskoj i okruženju.

Rezultati ocjenjivanja i proglašenje Šampiona biti će u petak 14. svibnja u Domu kulture u Štrigovim gdje će biti i predstavljena nagrađena vina i njihovi stvoritelji.

Uz spomenutu Ivana Alpezu u komisiji su još: Marijan Čižmešija, Darko Preiner, Goran Marmilić, Miroslav Matovinović, Mirela Osrečak, Nataša Puhelek Puština, Ivana Puhelek, Andreja Brglez, Ivana Linke i Marko Karoglan, doktori, docenti i diplomirani inženjeri agronomije te vrhunski enolozi. Ugodni domaćini i poslužitelji komisiji su zaposlenici Restorana TERBOTZ predvođeni Filipom Jakopićem, dok programom rukovodi Matej Ščavničar uz podršku članova Društva vinogradara i vinara HORTUS CROATIAE.