Tijesto (3 x):
✦ 2 jaja
✦ 6 dag šećera
✦ ½ vanilin šećera
✦ 2,8 dag margarina
✦ 4 dag čokolade za kuhanje
✦ 2,8 dag oštrog brašna
✦ 1,2 dag krušnih mrvica
✦ ½ praška za pecivo
Krema:
✦ ½ kg sira mascarpone
✦ 40 dag Nutelle
✦ ½ l vrhnja za šlag
✦ 10 dag prženih i sjeckanih lješnjaka
Glazura:
✦ 15 dag čokolade za kuhanje
✦ 3 žlice ulja
Priprema tijesta: Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, pa postupno dodajte brašno s praškom za pecivo i krušnim mrvicama, otopljeni margarin i rastopljenu čokoladu. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Na taj način ispecite tri biskvita, svaki posebno. Prvi biskvit močite kakaom i premažite kremom, drugi biskvit mažite kremom, a treći biskvit prelijte glazurom i ukrasite po želji.
Priprema kreme: Sir izmiksajte s Nutellom. Od vrhnja napravite čvrst šlag, pa ga umiješajte u sir. Dodajte sjeckane lješnjake i podijelite na dva dijela.
Priprema glazure: Čokoladu otopite na pari dodavajući ulje.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“