Sastojci:
✦ 250 g brašna
✦ 1 žličica praška za pecivo
✦ 22,5 dag šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 12,5 dag maslaca
✦ 1 jaje
✦ 1 naranče
✦ 12,5 dag mljevenih badema
Glazura:
✦ 10 dag bijele čokolade
✦ 1 žlica ulja
✦ 5 dag neslanih pistacija
Priprema: Od brašna, praška za pecivo, 10 dag šećera, vanilin šećera, sjeckanog maslaca i jaja umijesiti prhko tijesto. Omotati u plastičnu foliju, pa staviti na sat vremena u hladnjak. Naribati koricu naranče i ocijediti sok, pa pomiješati s bademima i preostalim šećerom, tako da se dobije maziva smjesa. Ako je pregusta, dodati još malo soka. Tijesto razvaljati na debljinu do 5 mm, pa prerezati na pola tako da dobijemo dva pravokutnika. Jedan staviti na lim veličine oko 20 x 25 cm, obložen papirom za pečenje, premazati nadjevom od badema, šećera i narančina soka, pa pokriti drugim dijelom tijesta i malo pritisnuti po rubovima. Peći oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.
Priprema glazure: Otopiti čokoladu s žlicom ulja na pari. Još topao kolač preliti glazurom i posipati pistacijama. Izrezati na rombiće kad se glazura stisne.
Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“