Tijesto:
✦4 dcl mlakog mlijeka
✦1 svježi kvasac
✦1 žličica šećera
✦70 dag glatkog brašna
✦2 žličice soli
✦1 dcl ulja
✦2 žlice vrhnja
✦1 jaje
Priprema tijesta: U posudu staviti mlijeko, kvasac i šećer, dok se ne udvostruči. Dodati brašno i ostale sastojke, pa umijesiti glatko tijesto. Pokriti kuhinjskom krpom na toplom dok se tijesto ne udvostruči. Premijesiti i podijeliti tijesto na dva dijela. Razvaljati na debljinu oko 3 mm. Izrezati krugove promjera 15 cm i na sredinu staviti nadjev po želji. Namazati rubove tijesta s malo vode, preklopiti i utisnuti krajeve vilicom ili prstima. Ovako pripremljene panzerotte ostaviti da još malo odstoje.
Nadjev:
✦20 dag šunke
✦20 dag sira
✦po želji sitno sjeckani šampinjoni ili ljute kobasice
✦origano
✦ketchup
Priprema nadjeva: Sve sastojke najseckati na sitno i dobro izmiješati.
Dodatno:
✦ulje za prženje
Postupak: Panzerotte pržiti u posudi s dosta ulja ili u fritezi na 160 °C dok lagano ne porumene. Kod pečenja ih par puta okrenuti. Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2