Tijesto:

✦4 dcl mlakog mlijeka

✦1 svježi kvasac

✦1 žličica šećera

✦70 dag glatkog brašna

✦2 žličice soli

✦1 dcl ulja

✦2 žlice vrhnja

✦1 jaje

Priprema tijesta: U posudu staviti mlijeko, kvasac i šećer, dok se ne udvostruči. Dodati brašno i ostale sastojke, pa umijesiti glatko tijesto. Pokriti kuhinjskom krpom na to­plom dok se tijesto ne udvostruči. Premi­jesiti i podijeliti tijesto na dva dijela. Razva­ljati na debljinu oko 3 mm. Izrezati krugove promjera 15 cm i na sredinu staviti nadjev po želji. Namazati rubove tijesta s malo vode, preklopiti i utisnuti krajeve vilicom ili prstima. Ovako pripremljene panzerotte ostaviti da još malo odstoje.

Nadjev:

✦20 dag šunke

✦20 dag sira

✦po želji sitno sjeckani šam­pinjoni ili ljute kobasice

✦origano

✦ketchup

Priprema nadjeva: Sve sastojke najsecka­ti na sitno i dobro izmiješati.

Dodatno:

✦ulje za prženje

Postupak: Panzerotte pržiti u posudi s do­sta ulja ili u fritezi na 160 °C dok lagano ne porumene. Kod pečenja ih par puta okre­nuti. Izvaditi na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakKukurijek – trajnica zimske cvatnje
Sljedeći članakZbog koronakrize smanjili otkup mlijeka za 50 %
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.