Tijesto:
✦120 g brašna
✦½ žličice soli
✦1 žličica praška za pecivo
✦2 žličice sode bikarbone
✦2 žlice kakaa
✦3 žlice Nesquika
✦100 ml mlijeka
✦60 g kiselog vrhnja
✦100 ml ulja
✦50 ml kuhane crne kave
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
Priprema: Prosijati suhe sastojke u jednu zdjelu. U drugoj zdjeli pomiješati jaja, mlijeko, kiselo vrhnje, ulje, kavu i šećere. Dodati suhe sastojke i dobro izmiješati pjenjačom da se sastojci povežu. Uliti smjesu u kalup dimenzije 20 x 24 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 45 minuta. Probati čačkalicom da li je pečeno u sredini. Ostaviti da se ohladi i prerezati dva puta za tri jednaka biskvita.
Krema:
✦300 g čokolade za kuhanje
✦500 g oguljenih banana
✦1 žlica ruma
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Otopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu. Zgnječiti banane ili ih usitniti u blenderu, dodati rum i otopljenu čokoladu. Čvrsto istući vrhnje za šlag i pomiješati u kremu. Biskvite nadjevati kremom i ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači