Palačinke:
✦ 3 jaja
✦ 450 ml mineralne vode
✦ 450 ml mlijeka
✦ 1 žličica soli
✦ 360 g brašna
✦ 3 žlice šećera
✦ malo ulja

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i iz­miksati. Na vrućoj tavici promjera 26 cm, na malo ulja, peći palačinke.

Krema:
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 100 g šećera
✦ 500 ml mlijeka
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 200 g maslaca

Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gusti puding. U vrući puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Staviti na puding prozirnu foliju i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksati izrađen maslac sobne temperature. Nadjevati kremom i redati palačinke jednu na drugu dok se ne potroše svi sastojci. Ostaviti u hladnjaku da se krema stisne, te pomoću tanjura odrezati krajeve da nastane torta promjera 22 cm.

Ganache:
✦ 150 ml vrhnja za šlag
✦ 150 g čokolade za kuhanje

Priprema: Sjeckanu čokoladu preliti s ugri­janim vrhnjem za šlag do vrenja. Miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi, pa preliti po torti.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakGastro destinacije i konjički turizam
Sljedeći članakOsinje gnijezdo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.