Palačinke:
✦ 3 jaja
✦ 450 ml mineralne vode
✦ 450 ml mlijeka
✦ 1 žličica soli
✦ 360 g brašna
✦ 3 žlice šećera
✦ malo ulja
Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i izmiksati. Na vrućoj tavici promjera 26 cm, na malo ulja, peći palačinke.
Krema:
✦ 2 pudinga od čokolade
✦ 100 g šećera
✦ 500 ml mlijeka
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 200 g maslaca
Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding i šećer, pa ukuhati u ostatak mlijeka u gusti puding. U vrući puding umiješati čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Staviti na puding prozirnu foliju i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu kremu umiksati izrađen maslac sobne temperature. Nadjevati kremom i redati palačinke jednu na drugu dok se ne potroše svi sastojci. Ostaviti u hladnjaku da se krema stisne, te pomoću tanjura odrezati krajeve da nastane torta promjera 22 cm.
Ganache:
✦ 150 ml vrhnja za šlag
✦ 150 g čokolade za kuhanje
Priprema: Sjeckanu čokoladu preliti s ugrijanim vrhnjem za šlag do vrenja. Miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti da se malo ohladi, pa preliti po torti.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači