Tijesto:

✦7 bjelanjaka

✦200 g šećera

✦6 žlica brašna

✦1 prašak za pecivo

✦200 g prženih i mljevenih lješnjaka

Priprema: Izmiksati bjelanjke u snijeg, te po­stupno dodavati šećer. Dodati pomiješano brašno, prašak za pecivo i mljevene lješnja­ke, te sjediniti pjenjačom. Smjesu uliti u ka­lup dimenzije 23 x 35 cm, obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 20 – 25 minuta.

Međusloj:

✦Nutella

✦250 g petit keksa

Prirema: Vruć biskvit premazati Nutellom i na to složiti petit kekse močene u mlijeko.

Krema:

✦7 žumanjaka

✦7 žlica šećera

✦2 pudinga od vanilije

✦700 ml mlijeka

✦100 g bijele čokolade

✦125 g margarina

Priprema: Pomiješati žumanjke sa šećerom, pudingom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Dodati pripremljene sastojke u uzavrelo mlijeko i kuhati u gustu kremu. U vrućem otopiti bijelu čokoladu, a u ohlađe­no dodati izrađen margarin sobne tempera­ture. Staviti kremu na kekse.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice ulja

Priprema: Čokoladu i ulje otopiti na pari, malo ohladiti i preliti po kremi.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakMehaničko prorjeđivanje cvjetova i zametnutih plodova
Sljedeći članakObavite proljetni pregled tla na žičnjake!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.