Duo ljepota. Sadrži puding od čokolade i jagode. Osim toga, satojci su mu još bijela čokolada, čoklada za kuhanje i šlag. Recept je iz knjige Moji čokoladni kolači.

Krema (za oko 10 čaša):

✦1000 ml mlijeka

✦2 x puding od čokolade

✦5 žlica šećera

✦200 g čokolade za kuhanje

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Puding od čokolade skuhati pre­ma uputi s vrećice te u vruće dodati sjeckanu čokoladu za kuhanje. Miješati dok se čokola­da ne otopi. Ohladiti, zatim dodati izrađeni šlag i sjediniti. Puniti kremu u čaše.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja. Maknuti s vatre pa dodati sjeckanu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi i malo ohla­di. Rasporediti na kremu u čašama. Ohladiti.

Dekoracija:

✦jagode

✦100 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti s malo šlaga i ploškicama ili kockicama jagoda.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakAloja ili aloe vera – za smirenje upala i jači imunološki sustav
Sljedeći članakZimnica – kako ju jednostavno pripremiti?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.