Biskvit:
✦150 g margarina
✦150 g šećera
✦5 jaja
✦1 žličica arome vanilije
✦sok i ribana korica pola limuna
✦250 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Margarin sobne temperature pjenasto miksati sa šećerom dok se skoro sav šećer ne otopi. Dodavati miksajući jedno po jedno jaje te aromu vanilije, sok i ribanu koricu limuna. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i mikserom dobro sjediniti u glatku smjesu. Rasporediti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 × 22 cm.
I još:
✦oko 600 g breskvi
Priprema: Na tijesto za biskvit poredati breskve narezane na kriške. Ako su breskve iz zamrzivača ili kompota treba ih dobro ocijediti od tekućine.
Posip:
✦100 g margarina
✦75 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦150 g oštrog brašna
Priprema: Promiješati vilicom margarin sobne temperature narezan na kockice, šećer, vanilin šećer i brašno. Dobivene mrvice rasporediti ravnomjerno po breskvama. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 – 40 minuta, dok kolač ne porumeni.
Recept iz knjige Moji brzi kolači