Biskvit:

✦150 g margarina

✦150 g šećera

✦5 jaja

✦1 žličica arome vanilije

✦sok i ribana korica pola limuna

✦250 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Margarin sobne temperature pje­nasto miksati sa šećerom dok se skoro sav šećer ne otopi. Dodavati miksajući jedno po jedno jaje te aromu vanilije, sok i ribanu ko­ricu limuna. Na kraju dodati brašno pomije­šano s praškom za pecivo i mikserom dobro sjediniti u glatku smjesu. Rasporediti u nau­ljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 × 22 cm.

I još:

✦oko 600 g breskvi

Priprema: Na tijesto za biskvit poredati bre­skve narezane na kriške. Ako su breskve iz zamrzivača ili kompota treba ih dobro ocije­diti od tekućine.

Posip:

✦100 g margarina

✦75 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦150 g oštrog brašna

Priprema: Promiješati vilicom margarin sob­ne temperature narezan na kockice, šećer, vanilin šećer i brašno. Dobivene mrvice ras­porediti ravnomjerno po breskvama. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 35 – 40 minuta, dok kolač ne porumeni.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakLedeni val
Sljedeći članakNapravite ljekoviti sok, ocat ili sorbet od šipka!
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.