Biskvit:
✦150 g margarina
✦100 g čokolade za kuhanje
✦6 jaja
✦75 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦150 g zaslađenog kesten pirea
✦100 ml mlijeka
✦½ praška za pecivo
✦150 g oštrog brašna
Priprema: Otopiti čokoladu s margarinom i ostaviti da se malo ohladi. Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz dodatak vanilin šećera. Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom pa dodati otopljenu čokoladu s margarinom, kesten pire i mlijeko te brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve izmiksati. Špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C oko 20 min. Ohlađeno okomito prerezati na dva dijela.
Preljev:
✦3 žlice ruma
✦3 žlice mlijeka
Priprema: Oba biskvita izbockati vilicom i preliti mješavinom ruma i mlijeka.
Krema:
✦100 g margarina
✦100 g šećera u prahu
✦5 žlica ruma
✦350 g zaslađenog kesten pirea
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Izmiksati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu. Dodati rum i kesten i sve zajedno izmiksati. Dodati tekuće vrhnje za šlag i sve zajedno miksati do guste kreme. Prvi biksvit premazati većim dijelom kreme, poklopiti drugim biskvitom i nanijeti ostatak kreme.
Glazura:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦50 g margarina
✦3 žlice ulja
✦1 žlica vode
Priprema: Sve sastojke rastopiti na pari, dobro promiješati i preliti po kolaču.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači