Biskvit:
✦4 jaja
✦140 g šećera
✦140 ml mlijeka
✦100 ml ulja
✦160 g glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
✦ribana korica naranče
Priprema: Miksati jaja sa šećerom 10 minuta dok ne udvostruče volumen. Uz stalno miksanje dodati mlijeko i ulje u tankom mlazu te prosijano brašno i prašak za pecivo. Naribati koricu naranče i lagano pomiješati. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 35 x 25 cm. Peći na 170 °C, oko 20 minuta. Pečeni biskvit prerezati okomito na 2 dijela.
Krema:
✦ ½ biskvita
✦ ½ biskvita
✦ 200 ml soka naranče
✦ 20 g kakaa
✦ 30 g šećera + 1 vanilin šećer
✦ 50 g čokolade za kuhanje
✦ 100 g džema od marelice
✦ ribana korica naranče
Priprema: Pola biskvita razmrviti. Na laganoj vatri kuhati sok naranče, kakao, šećer, vanilin šećer i čokoladu dok se sastojci ne otope i povežu pa vruće uliti u mrvljeni biskvit. Dodati koricu naranče i džem od marelice, povezati u kompaktnu smjesu i rasporediti na biskvit. Staviti u hladnjak da se ohladi i stisne.
Glazura:
✦ 100 g čokolade za kuhanje
✦ 4 žlice ulja + 2 žlice vode
Priprema: Preliti čokoladnom glazurom čije sastojke otopiti na laganoj vatri. Ukrasiti kandiranom narančom.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode