Biskvit:

✦3 jaja

✦115 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦100 g mljevenih badema 100 g mljevenog rogača

✦½ praška za pecivo

✦ribana korica jedne i pol naranče

✦sok od 2 naranče (175 ml)

✦100 g sjeckane čokolade za kuhanje

Priprema: Miksati žumanjke sa šećerom. Dodati pomiješane mljevene bademe, rogač i prašak za pecivo, a zatim i koricu naranče i pola soka od naranče pa sve zajedno izmik­sati. Dodati preostali sok od naranče i gru­bo sjeckanu čokoladu za kuhanje pa kratko izmiksati. Bjelanjke izraditi u čvrsti snijeg s vanilin šećerom i ručno lagano umiješati u smjesu. Uliti u kalup prekriven papirom za pečenje dimenzije 20 x 30 cm. Peći oko 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 °C.

Glazura:

✦200 g čokolade za kuhanje

✦75 g maslaca

✦1 žlica ulja

✦1 žlica vode

Priprema: Otopiti sastojke za glazuru na pari, malo ohladiti i preliti po ohlađenom biskvitu. Ukrasiti kandiranom koricom na­ranče.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakUčinkovito suzbijanje korova u kukuruzu
Sljedeći članakPčelica
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.