Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦100 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
✦100 g kokosovog brašna
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Umiješati špatulom brašno pomiješano s praškom za pecivo i kokosovim brašnom. Rasporediti u kalup dimenzije 36 x 23 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Preljev:
✦200 ml soka od ananasa iz kompota
Priprema: Pečen biskvit preliti sa sokom od ananasa.
Krema:
✦6 žumanjaka
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 mljevene želatine (20 g)
✦250 ml mlijeka
✦600 g ananasa iz kompota
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izmiješati pjenjačom. Dodati želatinu bez prethodnog močenja i mlijeko pa sve sjediniti i kuhati na srednjoj vatri uz stalno miješanje 4 – 5 minuta. Malo ohladiti pa dodati ananas rezan na sitne kockice te mekše umućeno vrhnje za šlag. Kremu mazati na biskvit pa ukrasiti šlagom i komadićima ananasa.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači