Sastojci:

✦125 g maslaca ili margarina

✦125 g šećera

✦prstohvat soli

✦3 jaja

✦200 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦800 g šljiva +2 žlice šećera i 1 žličica cimeta

Priprema: Maslac sobne temperature i šećer kratko izmiksati, dodati sol, jedno po jedno jaje pa sve izmiksati. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Okrugli ka­lup promjera 24 ili 26 cm premazati masla­cem, posuti brašnom pa rasporediti smjesu. Na smjesu gusto poslagati polovice očišće­nih šljiva s kožicom okrenutom prema dolje. Mješavinom šećera i cimeta posuti šljive.

Posip:

✦100 g oštrog brašna

✦75 g maslaca

✦50 g šećera

Priprema: Sastojke prstima utrljati do mrvi­časte smjese. Posuti po šljivama i peći na 180 °C oko 40 minuta. Ohladiti u kalupu.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOsnovan fakultet Turizma i ruralnog razvoja u Požegi!
Sljedeći članakKako spriječiti štete od rovca?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.