Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦6 žlica šećera
✦3 žlice ulja
✦5 žlica glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Umutiti čvrst snijeg od bjelanjaka uz postupno dodavanje šećera. Dodati ulje pa silikonskom špatulom umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Kalup dimenzije 30 x 22 cm blago nauljiti i posuti brašnom pa rasporediti smijesu. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 15 – 20 minuta. Mlako preliti s nekoliko žlica mlijeka.
Krema:
✦6 žumanjaka
✦150 g šećera
✦2 žličice arome vanilije
✦60 g škrobnog brašna (gustina)
✦600 ml mlijeka
✦250 g margarina
✦100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Izmiješati žumanjke, šećer, aromu vanilije i škrobno brašno s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu. Pokriti prozirnom folijom da se malo ohladi. U mlako umiksati omekšan margarin. Podijeliti na dva dijela te u jedan dodati otopljenu i malo ohlađenu čokoladu.
I još:
✦200 g petit keksa
✦mlijeko za močiti kekse
✦300 ml vrhnja za šlag
✦kokosovo brašno
Priprema: Na biskvit staviti tamnu kremu, na nju red petit keksa namočenih u mlijeko, pa žutu kremu, šlag od čvrsto tučenog vrhnja za šlag, te posipati kokosovim brašnom.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači