Biskvit:

✦5 jaja

✦5 žlica šećera

✦3 žlice oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst sni­jeg uz postupno dodavanje šećera. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak te prosijanu mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo. Sve krat­ko izmiješati pa smjesu rasporediti u kalup dimenzije 40 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Vruć biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje.

Krema:

✦500 ml vrhnja za šlag

✦250 g čokolade za kuhanje

Priprema: Čokoladu otopiti u vrhnju za šlag na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Ohladiti u hladnjaku najmanje nekoliko sati pa izmiksati. Biskvit odrolati, namazati s ve­ćinom kreme, zarolati i ostatkom kreme pre­mazati roladu. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Prethodni članakOdrživa i regenerativna poljoprivreda
Sljedeći članakNovi slučajevi visokopatogene influence ptica na području Koprivničko- križevačke županije
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.