Kore:
✦200 ml vode
✦prstohvat soli
✦125 g maslaca
✦150 g oštrog brašna
✦5 jaja
Priprema: Prokuhati vodu s malo soli i maslacem. Maknuti s vatre i dodati brašno miješajući pjenjačom u gustu smjesu bez grudica. Vratiti kuhati još 1 – 2 minute i ostaviti da se malo ohladi. Dodati miksajući jedno po jedno jaje pa podijeliti na dva dijela. Tanko razmazati pola tijesta na papir za pečenje na limu od pećnice dimenzije 36 x 30 cm. Peći na 200 °C oko 20 – 25 minuta. Na isti način ispeći drugi dio tijesta.
Krema:
✦700 ml mlijeka
✦150 g šećera
✦2 jaja
✦2 pudinga od vanilije
✦2 žlice škrob. brašna (gustina)
✦1 žličica arome vanilije
✦150 g maslaca
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Pjenjačom izmiješati jaja i šećer. Dodati puding, škrobno brašno, aromu vanilije i 200 ml mlijeka. Ukuhati u ostatak mlijeka neprestano miješajući u gustu kremu. Maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature, te ručno umiješati tučeno vrhnje za šlag.
Žele:
✦400 g smrznutih malina
✦60 g šećera
✦2 vanilin šećera
✦100 ml vode
✦3 žlice škrob. brašna (gustina)
Priprema: Zakuhati maline sa šećerom i malo vode. Kada se maline raspadnu, propasirati ih od koštica. U ostatku vode razmutiti škrobno brašno pa ukuhati u maline. Kuhati dok se ne zgusne. Na prvu koru staviti kremu, pa žele od malina.
I još:
✦500 ml vrhnja za šlag
Priprema: Drugu koru preokrenuti na drugu stranu, premazati čvrsto tučenim šlagom da se popune neravnine i staviti na žele. Dobro ohladiti pa posuti šećerom u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode