Kore:

✦9 bjelanjaka

✦prstohvat soli

✦250 g šećera

✦1 žlica jabučnog octa

Priprema kora:

 class=

1. Miksati bjelanjake s malo soli, dodavati postupno šećer i miksati dok se šećer ne otopi i nastane gust snijeg. Na kraju dodati žlicu jabučnog octa. Smjesa mora biti čvrsta i svilenkasta.

 class=

2. Smjesu rasporediti u veliki kalup dimenzije 40 x 32 cm na papir za pečenje i peći na 150 °C, oko sat vremena.

Krema:

✦9 žumanjaka

✦4 žlice šećera

✦1 burbon vanilin šećer

✦500 ml mlijeka

✦70 škrobnog brašna (gustina)

✦200 g maslaca

Priprema kreme:

 class=

3. Pjenjačom umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodati malo mlijeka i škrobno brašno, pa sve izmiješati u glatku smjesu. Ostatak mlijeka staviti na vatru da provrije, pa ukuhati smjesu od žumanjaka ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s vatre kad se zgusne i pokriti prozirnom folijom. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature.

I još:

400 ml vrhnja za šlag

voće: 1 – 2 banane, 400 g jagoda, 5 – 6 kivija

Priprema:

 class=


4.
Izmiksati vrhnje za šlag.

 class=

5. Ohlađenu koru prerezati na 3 dijela. Uz pomoć slastičarske vrećice rasporediti kremu na prvu koru pa složiti banane pokapane limunovim sokom, a preko njih rasporediti šlag, također pomoću slastičarske vrećice. Poklopiti drugom korom, staviti kremu, jagode i šlag. Završiti trećom korom na koju staviti šlag i kivi.

Recept iz knjige Moji voćni kolači