Podloga (za oko 8 tortica):

✦80 g maslaca

✦2 × 43 g Kinder bueno

✦čokoladica

✦150 g mljevenog keksa

✦2 žlice mlijeka

Priprema: Maslac otopiti i malo ohladiti. Keks i Kin­der bueno samljeti u blenderu pa dodati otopljen maslac i mlijeko. Smjesu sjediniti i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm obložene acetatnom folijom. Smjesa se može koristiti i za kalup za tortu promjera 26 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema da se stegne.

Krema:

✦250 g mascarpone sira

✦3 žlice Nutelle

✦2 žlice arome vanilije

✦200 g slatkog kondenziranog mlijeka

✦5 x 43 g Kinder Bueno čokoladica

✦500 ml vrhnja za šlag

✦1 mljevena želatina (10 g)

Priprema: Mascarpone izmiksati s Nutellom i aro­mom vanilije. Dodati slatko kondenzirano mlijeko pa mljevene Kinder bueno čokoladice. Želatinu pre­ma uputi na pakiranju pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Posebno umutiti vrhnje za šlag u mekši šlag pa ga postupno ručno sjediniti s kremom. Želatinu otopiti na laganoj vatri pa u nju dodati 2 – 3 žlice kreme, dobro izmiješati pa sjedi­niti s ostatkom kreme. Kremu premazati po podlozi i staviti u hladnjak. Po želji ostaviti malo kreme za ukrašavanje.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦80 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti. Tortice pažljivo izvaditi iz ka­lupa, uz pomoć žličice preliti ganacheom, ukrasiti ostatkom kreme i Kinder bueno čokoladicama.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Prethodni članakZnate li zašto je kakao dobar za vaše zdravlje?
Sljedeći članakObjavljen Pravilnik o provedbi Programa potpore pčelarima za saniranje šteta uzrokovanih pomorom pčela
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.