Biskvit:
✦9 bjelanjaka
✦12 žlica šećera
✦12 žlica prženih mljevenih lješnjaka (90 g)
✦3 žlice oštrog brašna
Priprema: Umutiti 3 bjelanjka sa 4 žlice šećera u čvrst snijeg. Dodati mješavinu 4 žlice lješnjaka i 1 žlice brašna pa sve špatulom ručno promiješati. Rasporediti u kalup za torte promjera 24 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, oko 15 minuta. Ponoviti postupak još dva puta, za tri biskvita.
Krema 1:
✦700 ml mlijeka
✦10 žlica šećera
✦2 vanillin šećera
✦1 burbon vanilin šećer
✦9 žumanjaka
✦100 g škrob. brašna (gustina)
✦100 g bijele čokolade
✦80 g margarina
✦150 ml vrhnja za šlag
Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješati sa šećerom i vanilin šećerom, dodati 200 ml mlijeka i škrobno brašno pa sve dobro promiješati. Ukuhati u ostatak mlijeka s bijelom čokoladom i kuhati miješajući dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. U ohlađeno umiksati margarin sobne temperature i ručno umiješati posebno umućeno vrhnje u šlag.
Krema 2:
✦350 ml vrhnja za šlag
✦2 žlice šećera u prahu 50 g krem sira (npr. ABC)
Priprema: Izmiksati vrhnje za šlag sa šećerom u prahu, dodati krem sir i sjediniti.
I još:
✦100 g sjeck. prženih lješnjaka
✦200 g bijele čokolade
Priprema: Slagati biskvit, žutu kremu, šlag kremu, pa posuti lješnjacima. Ponoviti postupak tri puta. Otopiti na pari bijelu čokoladu i ukrasiti po želji, posuti mljevenim lješnjacima. Dobro ohladiti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode