Biskvit:
✦6 jaja
✦6 žlica šećera
✦6 žlica hladne vode
✦6 žlica brašna
✦2 žlice kakaa
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Izmiksati pjenasto žumanjke sa šećerom, dodati vodu, te pomiješano brašno s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju lagano dodati pjenjačom snijeg od bjelanjaka i uliti u kalup dimenzije 26 x 30 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta.
Krema:
✦2 pudinga od čokolade
✦5 žlica šećera
✦800 ml mlijeka
✦2 žlice škrobnog brašna (gustina)
✦50 g čokolade za kuhanje
✦250 g margarina
✦4 banane
Priprema: Izmješati puding sa šećerom, škrobnim brašnom i malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Miješati dok se ne zgusne. Dodati čokoladu i miješati dok se u potpunosti ne otopi. Staviti prozirnu foliju po kremi kako se ne bi stvorila korica i ostaviti da se ohladi. Izraditi margarin sobne temperature i umiksati ga u ohlađenu kremu. Na biskvit staviti pola kreme i poslagati banane izrezane na kolutiće, te prekriti ostatkom kreme.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag i ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači