Pripremite:
Za pečenje u korici:
800 g svinjeće plećke bez kostiju
sol,
papar
2 žlice masla
500 g krumpira
po jedna grančica ružmarina i majčine dušice
1 svežnjića peršina
2 žlice naribanog hrena
2 žlice hrena
3 žumanca
2 luka
po 250 ml bijelog vina i temeljca
Za prilog od povrća:
250 g mini rajčica
1 luk
1 žlica maslaca
250 g mahuna (iz zamrzivača)
sol
papar
1 žličica čubra
Priprema:
Pečnicu zagrijte na 200° C, meso operite, posušite, posolite i popaprite. Maslo ugrijte u posudi za pečenje i meso zapržite sa svih strana. Potom ga stavite u pećnicu i pecite još pola sata.
Krumpir ogulite, operite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Začinsko bilje operite, protresite i nasjeckajte. Krumpir ocijedite i zgnječite. Dodajte hren, senf, nasjeckano začinsko bilje, žumance, sol i papar te dobro promiješajte. Smjesom premažite pečenje nakon pola sata pečenja te ga pecite još 20 minuta. Luk oljuštite, nasjeckajte i dodajte pečenju. Ugrijte vino i temeljac te pecite još 10 minuta.
Rajčice operite, prerežite i očistite. Luk oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na maslacu. Dodajte zamrznute mahune, rajčice i 5 žlica vode te pirjajte 8 minuta. Začinite solju, paprom i čubrom.
Pečenje narežite na ploške i poslužite s umakom i povrćem.