Pripremite:
Za tijesto – 21 dag šećera u prahu
3 jaja
1 vanilin-šećer
10 dag čokolade u prahu
1 žlicu ruma
30 dag skuhanih i očišćenih kestena
1 prašak za pecivo
maslac i brašno za kalup
Za nadjev – 12 dag skuhanih kestena
10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
1 – 2 žlice mlijeka
Za namaz – malo marmelade od kajsija
10 dag čokolade
7 dag maslaca

Priprema:
Istucite žumanjke s obje vrste šećera. Čokoladu zagrijte s rumom da se otopi, te primiješajte smjesi. Dodajte još protisnute kestene, prašak i snijeg od bjelanjaka; ulijte u namašten i pobrašnjen kalup. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C. Za nadjev dobro izmiješajte maslac sa šećerom. Miješajte na niskoj temperaturi 10 dag propasiranih kestena s mlijekom, da se pretvore u prosušenu smjesu. Umiješajte u maslac sa šećerom i stavite u hladionik. Za namaz na pari otopite čokoladu s maslacem. Ohlađeni kolač prerežite dvaput vodoravno, pa slijepite polovicom nadjeva a drugu namažite. Nanesite namaz. Kad se posve stvrdne, narežite na kocke i posipajte preostalim kestenom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.