Ocakljeno grožđe

Sastojci:
krupne i čvrste bobice grožđa
Za ocaklinu od prošeka:
20 dag šećera u prahu
2 žlice svijetlog Prošeka
sirup od borovnica ili jestive boje za kolače
limunov sok

Priprema:
Operite i ocijedite grožđe. Skinite bobice i rasporedite na papirnate ubruse da se osuše. Za ocaklinu miješajte prosijani šećer i pomalo dolijevajte prošek te procijeđeni limunov sok. Dugo miješajte da dobijete glatku smjesu pa polovicu obojite sirupom. Bobice grožđa – jednu po jednu – močite u ocaklinu i slažite na drvenu rešetkicu da se osuši.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.