Sastojci:
2 crvene paprike,
300 g špageta,
sol,
1 manji čili,
4 jaja,
5 žlica mlijeka,
papar,
2 luka,
2 žlice maslaca,
150 g zimske salame,
50 g očišćenih crnih maslina,
1 žlica soka od limuna,
1 svežnjić peršina, nasjeckanog
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 250 °C. Paprike operite, očistite i raščetvorite. Složite ih, s kožicom prema gore, na lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih u pečnici dok kožica ne potamni, a na njoj se stvore mjehurići. Potom paprike izvadite iz pećnice, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se ohlade. Tjesteninu natrgajte na manje komade, skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Čili operite, uklonite sjemenke pa ga narežite na kolutiće. Razmutite jaja, mlijeko, sol i papar. Luk oljuštite, nasjeckajte i s čilijem propirjajte na 1 žlici maslaca. Izvadite ih te ostavite da se malo ohlade pa ih pomiješajte s tjesteninom i jajima. Od smjese na preostalome maslacu ispecite 16 malih tortilla. Paprike ogulite te, kao i salamu, usitnite. Masline nasjeckajte te ih pomiješajte sa salamom i paprikom. Dodajte i limunov sok. Umiješajte peršin. Tortille poslužite tako da na njih stavite po 1 žlicu smjese. Možete ih ukrasiti i ploškicama limuna, peršinom i crnim maslinama.
Tortille sa zimskom salamom
Tortille sa zimskom salamom