1 koljenicu od 2 kg
150 g slanine
3 žlice mljevene
crvene paprike
malo origana i kumina
2 žlicemješavine povrća
100 mlpiva
3 oguljena krumpira
4 luka, peršin
manju glavicu češnjaka
1 glavu zelja
malo crnog papra u zrnu
lovorov list
ulje
sol
Koljenicu stavite u vatrostalnu zdjelu, dodajte sitno nasjeckani češnjak, origano, zrna crnog papra, kumin i lovorov list. Prelijte uljem, dodajte pivo i mljevenu crvenu papriku. Pokrijte posudu aluminijskom folijom i stavite u pečnicu. Pecite 120 minuta na temperaturi od 200 °C. Ispečenu koljenicu servirajte na pladnju s oba priloga.
PRILOG 1:
Narezan i oguljen krumpir stavite kuhati. Sitno nasjeckajte 3 luka, a 100 g slanine narežite na ploške. Kupus narežite na kockice. U posebnu posudu ulijte ulje i propržite luk. Dodajte slaninu i miješajte. Kad slanina požuti, dodajte narezani kupus, mješavinu začina i ostatak lovorova lista. Dodajte mljevenu crvenu papriku, sol i papar, nasjeckani peršin. Dolijte 500 ml vode i promiješajte.
PRILOG 2:
Nasjeckajte 1 glavicu luka, 50 g slanine i peršin. Kuhani krumpir maknite s vatre i isperite hladnom vodom. U posudu nalijte ulje i propržite luk. Na prženi luk dodajte komadiće slanine i promiješajte. Dodajte kuhani krumpir, peršin i papar.