width=Priprema:
– 50 dag telećih odrezaka bez kostiju
– 25 dag šunke
– 25 dag pileće jetre i srca
– 3 žlice masti
– 4 žlice ulja
– 1 žlica usitnjena peršinova lista

Priprema za umak:
– 25 dag gljiva
– 2 žlice masti
– 1 žlica senfa
– 7 dcl crnog vina
– 1žličica slatke mljevene paprika
– sol i papar po ukusu

Priprema za zapršku:
– 1 žlica ulja
– 1 žlica brašna
– malo vode

Postupak: Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, papar, mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju. Teleće odreske bez kostiju istucite batićem i posolite, pa pokrijte ploškama šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku sarme, pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno pirjajte oko 20 minuta. Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršinom i poslužite s palentom.

Prethodni članakLovački namaz
Sljedeći članakKolutići s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.