width=Priprema:
– 50 dag telećih odrezaka bez kostiju
– 25 dag šunke
– 25 dag pileće jetre i srca
– 3 žlice masti
– 4 žlice ulja
– 1 žlica usitnjena peršinova lista

Priprema za umak:
– 25 dag gljiva
– 2 žlice masti
– 1 žlica senfa
– 7 dcl crnog vina
– 1žličica slatke mljevene paprika
– sol i papar po ukusu

Priprema za zapršku:
– 1 žlica ulja
– 1 žlica brašna
– malo vode

Postupak: Na masti popržite usitnjene gljive. Dodajte sol, papar, mljevenu papriku i zalijte vinom u koje ste umiješali senf. U posebnoj posudi načinite zapršku i umiješajte u umak od gljiva. Jetru i srce narežite na deblje ploške i popržite na zagrijanu ulju. Teleće odreske bez kostiju istucite batićem i posolite, pa pokrijte ploškama šunke i poprženim iznutricama. Uvijte u obliku sarme, pričvrstite čačkalicama, začinite i naglo popržite na masti. Zatim prelijte umakom od gljiva i poklopljeno pirjajte oko 20 minuta. Gotovo jelo posipajte usitnjenim peršinom i poslužite s palentom.

Prethodni članakLovački namaz
Sljedeći članakKolutići s orasima
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.