PRIPREMITE:

40 dag brašna

3 dag kvasca

0,25 l mlakog mlijeka

sasvim malo šećera

6 dag maslaca

1 jaje

pola žličice soli

40 dag mesnate suhe slanine

2 žlice kumina

2 žlice krupne soli

Lim tanko namažite maslacem. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu u koju razmrvite kvasac. Dodajte mlijeko i šećer, pa s malo brašna načinite kvasac. Neka 15 minuta uzlazi. Dodajte mu otopljeni maslac, jaje i sol, umiješajte preostalo brašno i tucite tijesto da se pojave mjehuri. Neka uzlazi još 30 minuta. Narežite slaninu na tanke ploške, a zatim na kvadrate. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto, pa ga stavite u jedan veliki ili dva manja lima. Površinu pokrijte kvadratima slanine, pospite kuminom i solju. Neka lepinje uzlaze još 15 minuta. Zagrijte pećnicu na 220°. Pecite 25-30 minuta na drugoj prečki odozdo i poslužite vruće.

Prethodni članakNabujak od poriluka i šunke
Sljedeći članakUštipci
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.