PRIPREMITE:

4 debela poriluka

sol

8 ploški kuhane šunke

2 žlice maslaca

2 žlice brašna

naribani muškatni oraščić

50 g edamera

2 žlice kiselog vrhnja

3 grančice peršina 

masnoća za namaščivanje oblika

Odstranite vanjske listove poriluka, a potom ga operite i poprečno prerežite tako da dobijete ukupno 8 komada (poriluk će zadržati lijepu zelenu boju ako ga nakon pranja poškropite limunovim sokom i pustite da djeluje oko 10 minuta). Poklopljen skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i sačuvajte juhu. Svaki komad poriluka omotajte ploškom šunke. Namastite oblik za nabujak pa u njega stavite komade poriluka. Napravite svijetlu zapršku od maslaca i brašna (bešamel). Postupno joj dodajte vodu od kuhanja poriluka i miješajte dok ne nastane ujednačen umak. Prokuhajte i začinite muškatnim oraščićem. Operite, posušite i sitno nasjeckajte peršin. Naribajte sir. Dodajte umaku vrhnje i sir. Prelijte umakom komade poriluka, pospite ih peršinom i zapecite u pećnici na 200 °C.

Prethodni članakPasmine gusaka i uzgoj
Sljedeći članakPogača sa suhom slaninom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.