PRIPREMITE:
400 g fi leta pastrve
24 riječna raka
4 tikvice
luk
crvenu papriku
nasjeckani peršin
2 češnja češnjaka
20 g maslaca
4 žlice maslinovog ulja
zelenu papriku
naranču
sol
papar

Rakove stavite u slanu kipuću vodu na 3 minute, ocijedite ih, izvadite iz oklopa i očistite. Filetima pastrve ogulite kožu, izrežite ih na komade, posolite i popaprite. Očistite tikvice i paprike te ih izrežite na kockice. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite i zgnječite češnjeve češnjaka. Pržite češnjak i luk u tavi sa 2 žlice ulja. Kada požute, na njima pržite 5 minuta papriku. Posolite, popaprite i odstranite češnjak. l tikvice pržite oko 5 minuta u drugoj tavi s preostalim uljem. Posolite i popaprite.
Rasporedite povrće na dno tave, pospite peršinom i navlažite narančinim sokom. Dopunite s nekoliko komadića maslaca i komadima pastrve. Zatim poklopite i pecite u pećnici 7-8 minuta, prethodno ugrijanoj na 200 °C, dodajući repove rakova samo 1 minutu prije kraja pečenja. Poslužite toplo.

Prethodni članakMoji najbolji kolači 2
Sljedeći članakProljetno janjeće pečenje
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.