PRIPREMITE:

1 kg janjećeg mesa
500 g špinat
150 g mahuna
100 g sira
150 g graška
glavicu luka
mrkve
2 jaja
ulje
sol
papar

Iz mesa uklonite rebra i kosti, pa ga zarežite tako da dobijete ravnu površinu, posolite ga i popaprite. Stanjite krajeve mesa kuharskim batom. Na zagrijanom ulju pržite sitno narezani luk. Kada luk smekša, dodajte na kockice narezanu mrkvu, sitno narezane mahune, grašak, papar, sol i još malo vode, te pirjajte dok voda ne ispari. Zatim sklonite tavu s vatre i u povrće umiješajte 1 jaje. Drugo jaje izmiješajte pjenjačom i time premažite meso.
Očišćen i opran špinat prokuhajte nekoliko minuta u vrućoj slanoj vodi, a zatim ga ocijedite.  Prokuhani špinat složite preko mesa, na njega složite listove sira trapista, a na sir stavite sadržaj iz tave. Tako nadjeveno meso zavijte u roladu, učvrstite je kuharskim koncem i stavite u posudu za pečenje. Roladu prelijte ugrijanim uljem. Pecite 90 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. Ispečenoj roladi uklonite konac i režite ju na kose komade debljine od oko 2 centimetra.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakZapečena tjestenina sa šparogama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.