Tijesto:
5 jaja
8 žlica šećera
8 žlica brašna
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
1/2 praška za pecivo
1 žlica kakaa
Krema:
7,5 dl mlijeka
7,5 žlica gustina
25 dag šećera u prahu
25 dag margarina
2 rebra čokolade
vanilin šećer
2 kutije jaffa keksa
Čokoladna glazura:
10 dag čokolade
10 dag margarina
1 žlica ulja
PRIPREMA:
Pjenasto miješajte jaja sa šećerom i vodom. Postupno dodavajte ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Odvojite polovicu tijesta i u dio dodajte kakao. Ispecite svaki biskvit posebno.
U 2,5 dl mlijeka umiješajte gustin te ukuhajte u ostalo mlijeko. U ohla đeno dodajte šećer u prahu i margarin, te sve dobro izmiješajte mikserom. Kremu razdijelite na 2 dijela, te u jednu polovicu dodajte vanilin šećer, a u drugu rastopljenu čokoladu.
Čokoladu i margarin otopite na pari i umiješajte ulje. Toplo prelijte preko kolača.
Postupak: Sme đu biskvitnu podlogu premažite bijelom kremom. Jaffa kekse umočite u rum razrijeđen s malo vode i stavite na bijelu kremu, jedan keks do drugog, tako da je čokoladni dio okrenut prema dolje. Sve premažite čokoladnom kremom i poklopite bijelim biskvitom. Cijeli kolač premažite čokoladnom glazurom.