Za tijesto:
25 dag brašna
3 dag šećera u prahu
vrećicu vanilin šećera
malo soli
jaje
12,5 dag margarina
Za kremu:
12,5 dag badema
6 žlica šećernog sirupa
25 dag margarina
4 dl slatkog vrhnja
Za glazuru:
2 dl slatkog vrhnja
20 dag čokolade
5 dag margarina
Priprema tijesta:
Kalup torte namažite margarinom i pospite brašnom. Izmiješajte 25 dag brašna, šećer u prahu, vanilin šećer i prstohvat soli. Dodajte jaje, 12,5 dag margarina (izrezanog na komadiće) i žlicu hladne vode. Tijesto izradite prvo mikserom, zatim kratko rukama da postane glatko pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj plohi. Tijesto stavite u kalup, tj. obložite dno i utisnite u rubove pa višak odrežite. Dno tijesta izbockajte vilicom i ostavite oko 1 sat u hladnjaku. Pecite 25 min. na 200°C. Pečeno tijesto ostavite da se hladi oko 10 minuta. Tada ga izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.
Priprema kreme:
Bademe ogulite (2 žlice ostavite) i grubo nasjeckajte. Cijele i nasjeckane bademe bez masnoće propržite i ohladite. 25 dkg margarina, 4 dl slatkog vrhnja i šećerni sirup zakuhajte miješajući. Zatim na laganoj vatri uz neprestano miješanje kuhajte oko 25 minuta dok se ne postigne gustoća kreme. Biskvit odmah premažite s 1/3 vruće kreme, pospite nasjeckanim bademima i premažite ostatkom kreme. Ostavite da se hladi oko 3 sata.
Priprema glazure:
2 dl slatkog vrhnja zakuhajte i maknite s vatre. Čokoladu grubo narežite i zajedno s margarinom dodajte vrelom slatkom vrhnju i miješajte dok se ne rastopi. Glazuru ostavite oko 20 minuta da se ohladi. Kolač zatim premažite glazurom i ukrasite cijelim bademima. Ostavite da se hladi najmanje 2 sata (bolje preko noći).