32 dag brašna
10 dag mljevenih badema
16 dag maslaca
5 dag meda
1 jaje
3 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
6 dag smeđeg šećera

Od brašna, šećera, vanilin šećera, maslaca, jaja, badema i meda umijesimo glatko tijesto, oblikujemo ga u kuglu i ostavimo 30 minuta u hladnjaku da miruje. Tijesto premijesimo i podijelimo na manje dijelove od kojih napravimo valjčiće koje režemo na oko 6 cm duljine. Oblikujemo ih kao polumjesece. Oblikovane slažemo u lim koji smo obložili papirom za pečenje. Pečemo u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 15 minuta. Rastopimo još malo meda i njime premažemo još vruće kiflice, pa ih uvaljamo u smeđi šećer.

Prethodni članakČokoladna torta
Sljedeći članakSvinjske rolice s palentom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.