– 4 komada fileta bakalara, bez kože
– 2 žlice maslinovog ulja
– 4 mlada luka
– nasjeckana
– 150 ml suhog vermoutha
– 300 ml riblje juhe ili povrtnog temeljca
– 3 žlice svježeg sira s vrhnjem ili ekstramasnog vrhnja
– 7 dag (kozjeg sira bez kore i narezanog na komadiće
– 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
– sol
– mljeveni crni papar
Odstranite sve zaostale kosti iz fileta bakalara, isperite pod hladnom vodom i osušite papirom. Stavite komade bakalara na tanjur i dobro posolite i popaprite. Zagrijte tavicu s neprijanjajućim dnom, tada stavite žlicu ulja, okrećući tavicu da ulje prekrije cijelu površinu dna. Stavite komade bakalara i pržite 4 minute, bez da ih pomičete i okrećete, dok se lijepo zapeku. Preokrenite svaki komad i pržite drugu stranu još 3 minute, ili dok ne otvrdnu. Izvadite bakalar, stavite ga na tanjur za serviranje i držite na toplom. Zagrijte preostalo ulje i pržite mladi luk minutu, neprestano miješajući. Dodajte vermouth i pirjajte dok se luk ne smanji na pola svoje veličine. Umiješajte vrhnje i sir pa kuhajte na laganoj vatri 3 minute. Dodajte sol i papar, umiješajte peršin i prelijte preko bakalara. Ukrasite peršinom i servirajte.