TIJESTO:
• 6 jaja
• 12 dag brašna
• 5 dag kakao praha
• 8 dag šećera
• ½ vrećice praška za pecivo
KREMA:
• 10 listića želatine
• 2 manga (izmiksana)
• 2 žlice soka od limuna
• 40 dag vrhnja
GLAZURA:
• 25 ml vode
• 25 ml šećera
• 15 dag kakaa
• 6 listova želatine
PRIPREMA:
Izmiješajte žumanjke i šećer, postupno dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i na kraju tvrdo tučeni snijeg. Smjesu istresite u kalup i pecite 40 minuta na 180º. Kad se ohladi biskvit prerežite po dužini.
Za kremu pripremite želatinu prema uputama na pakiranju. Mango, šećer i sok od limuna dobro izmiješajte. Dodajte želatinu i nanesite na biskvit.
Za glazuru pustite želatinu da se omekša u vodi. Pomješajte vodu, šećer, vrhnje i kakao prah. Stavite na vatru i povremeno miješajte dok ne zakuha. Zatim smanjite vatru i uz miješanje kuhajte još 10 min. U vruću smjesu umješajte ocjeđenu želatinu i prelijte preko kolača.