Pripremite:
– 60 dag purećih prsa
– 1 glavica luka
– 25 dag vrhnja za kuhanje
– 1 žličica senfa
– 1 trokut gorgonzole
– 2 češnja češnjaka
– 1 dcl bijelog vina
Priprema:
Pureća prsa narežite na manje odreske. Odreske istucite s obje strane. Pržite na malo ulja na laganoj vatri dok meso ne pobijeli. Ostavite u vatrostalnoj posudi dok pripremate umak.
Sitno nasjeckani luk dinstajte na vrlo malo masnoće na kojoj ste prethodno pržili puretinu. Uz miješanje dodajte vrhnje za kuhanje i senf. Kada proključa dodajte gorgonzolu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodajte vino i nasjeckani češnjak, te kratko kuhajte dok se smjesa ne sjedini. U gotov umak dodati ranije pripremljenu puretinu i kuhajte još 3-4 min.