Pripremite:

– 60 dag purećih prsa
– 1 glavica luka
– 25 dag vrhnja za kuhanje
– 1 žličica senfa
– 1 trokut gorgonzole
– 2 češnja češnjaka
– 1 dcl bijelog vina

Priprema:

Pureća prsa narežite na manje odreske. Odreske istucite s obje strane. Pržite na malo ulja na laganoj vatri dok meso ne pobijeli. Ostavite u vatrostalnoj posudi dok pripremate umak.

Sitno nasjeckani luk dinstajte na vrlo malo masnoće na kojoj ste prethodno pržili puretinu. Uz miješanje dodajte vrhnje za kuhanje i senf. Kada proključa dodajte gorgonzolu i kuhajte na laganoj vatri dok se ne rastopi. Dodajte vino i nasjeckani češnjak, te kratko kuhajte dok se smjesa ne sjedini. U gotov umak dodati ranije pripremljenu puretinu i kuhajte još 3-4 min.

Prethodni članakPesto od rajčica i parmezana
Sljedeći članakSrdele u limunovom soku
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.