– 380 ml slatkog vrhnja
– 5 žumanjaka
– 30 g šećera
– 1 žlica ekstrakta vanilije
– šećer za karamel
Zagrijte vrhnje, no ne dajte mu da provri. Ugrijte pećnicu na 170°C. U zdjeli umutite žumanjke i šećer pa im polako, neprestano miješajući, dodajte vrhnje. Ulijte mješavinu u zdjelice u kojima ćete peći kremu, a zatim njih stavite u duboki pleh. Potom do polovice visine pleha ulijte vrelu vodu i sve stavite u pećnicu. Pecite otprilike 30 do 40 min, dok se krema ne stvrdne. Pustite je da se ohladi do sobne temperature, a zatim je preko noći stavite u hladnjak. Neposredno prije posluživanja po vrhu kreme pospite po žlicicu šećera i karamelizirajte ga. To možete učiniti kuhinjskim brenerom ili tako da zagrijete gornji grijač u pećnici na najjače i stavite kremu na najvišu temperaturu u pećnici. šećer će se rastopiti i karamelizirati. Prije posluživanja pustite da se ohladi.