Pripremite:

– 50 dag purećih prsa
– 15 dag šunke
– 10 dag sira
– 5 dag pršuta
– 5 dag kiselih krastavaca (sitno narezanih)
– 50 dag šampinjona
– 1 jušna žlica senfa
– 500 ml vrhnja za kuhanje
– vegeta
– sol
– papar

Priprema:

Pureća prsa narežite da dobijete odreske, prekrijte prozirnom folijom i s batom za meso dobro ih istucite da budu tanki.

U posudi napravite nadjev od naribane šunke, naribanog sira, pršuta narezanog na trakice i kiselih krastavaca te sve zajedno dobro izmiješajte. Napunite odreske sa smjesom te ih zarolajte. Krajeve zatvorite čačkalicama.

Odreske ispecite na tavi te ih stavite na toplo. Na masnoći na kojoj ste pekli puretinu izdinstajte šampinjone. Nakon što ispari sva voda, posolite ih, popaprite, dodajte malo vegete, senfa i vrhnje za kuhanje. Sve zajedno kuhajte još 10 minuta.

Odreske prelijte umakom i poslužite uz njoke i povrće po želji.

Prethodni članakNamaz od masline i tune
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.