Za tijesto
– 30 dag brašna
– 20 dag maslaca
– 2 žumanjka
– 2 žlice vrhnja
– ½ žlicice praška za pecivo
Za nadjev
– 50 dag očišćene buče
– 600 ml mlijeka
– 10 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 1 žlicica cimeta u prahu
– muškatnog oraščića
– 3 jaja
– 50 g maslaca
– 150 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Umijesite prhko tijesto i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta. Buču narežite na kockice i skuhajte u mlijeku. Zatim je propasirajte, miješajući električnom miješalicom i postepeno dodajte šećer, jaja, cimet, muškatni oraščić i maslac. Prhko tijesto razvaljajte i stavite u kalup. Po tijestu rasporedite nadjev i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta, zatim 15 do 20 minuta na temperaturi od 140 °C. Istucite vrhnje za šlag i nanesite ga pomoću slastičarske vrećice, te ukrasite kakaom.