Za tijesto
– 10 dag masti
– 12 dag šećera
– 15 dag brašna
– 3 dag kakaa
– 1 žličica praška za pecivo
– 2 jaja
– 75 ml mlijeka
Za kremu
– 3 banane
– 6 dag naribane čokolade
– 500 ml vrhnje za šlag
– 2 paketa praha za učvršćivanje šlaga
Od navedenih sastojaka izradite tijesto i stavite ga u namašćen kalup promjera 26 cm da se peče oko 30 minuta na 170 º. Kada se biskvit ohladi izdubite ga ½ cm žlicom. Pri tom pazite da vam na rubovima uvijek ostane barem 2 cm biskvita. Izdubljene ostatke usitnite u zdjeli. Banane ogulite i po dužini prepolovite. Posložite ih po izdubljenom biskvitu. Vrhnje pomiješajte s prahom za učvršćivanje i naribanom čokoladom. Dobivenu kremu nanesite na biskvit, oblikujući kupolu. Po kremi pospite smrvljeni biskvit. Prije posluživanja tortu ostavite barem 2 sata u frižideru.