Tijesto
– 20 dag badema (usitnjenih)
-2 žlice ulja
-2 žlica meda
– 1 žlica maslaca od kikirikija
-½ žlicice cimeta
– prstohvat soli
Krema od banane
– 2 zrele banane
– 5 dag ulja
– 2 žlice maslaca od kikirikija
– ½ žlicice ekstrakta od vanilije
– prstohvat soli
Za preljev
– 5 dag čokolade za kuhanje
– ½ žlicice ulja
Pomiješajte bademe s uljem, medom, maslacem od kikirikija, cimetom i prstohvatom soli. Dobiveno tijesto utisnite na lim kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i stavite barem 1-2 sata u hladnjak. U me đuvremenu izradite kremu od banana tako da sve navedene sastojke izmiksate u blenderu. Kremu rasporedite po tijestu od badema, te sve zajedno vratite u hladnjak. Čokoladu i ulje rastopite na pari kako biste dobili preljev. Prevucite preljev preko kolača i vratite ga još neko vrijeme u hladnjak dok se ne stisne. Izrežite ga na sitne kvadratiće i poslužite.