width=Tijesto
– 20 dag badema (usitnjenih)
-2 žlice ulja
-2 žlica meda
– 1 žlica maslaca od kikirikija
-½ žlicice cimeta
– prstohvat soli

Krema od banane
– 2 zrele banane
– 5 dag ulja
– 2 žlice maslaca od kikirikija
– ½ žlicice ekstrakta od vanilije
– prstohvat soli

Za preljev
– 5 dag čokolade za kuhanje
– ½ žlicice ulja

Pomiješajte bademe s uljem, medom, maslacem od kikirikija, cimetom i prstohvatom soli. Dobiveno tijesto utisnite na lim kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje i stavite barem 1-2 sata u hladnjak. U me đuvremenu izradite kremu od banana tako da sve navedene sastojke izmiksate u blenderu. Kremu rasporedite po tijestu od badema, te sve zajedno vratite u hladnjak. Čokoladu i ulje rastopite na pari kako biste dobili preljev. Prevucite preljev preko kolača i vratite ga još neko vrijeme u hladnjak dok se ne stisne. Izrežite ga na sitne kvadratiće i poslužite.

Prethodni članakJuha od luka
Sljedeći članakSlatke kuglice sa sezomom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.