width=

Pripremite:

– 12,5 dag maslaca
– 12,5 dag zobenih pahuljica
– 1 jaje
– 15 dag smeđeg šećera
– prstohvat soli
– ½ žličice cimeta
– 1 žlica maslaca od kikirikija
– 4 žlice brašna
– 10 dag sitno sjeckanog kikirikija
– 3 žlice meda
– 15 dag bijele čokolade

Priprema:

Zobene pahuljice prepržite na maslacu. Pećnicu uključite na 180 ºC i obložite lim papirom za pečenje.

Jaje istucite zajedno sa šećerom, soli i cimetom. Dodajte maslac od kikirikija, brašno, zobene pahuljice i kikiriki.

Stavite na lim i pecite oko 15 minuta dok dobije zlatno smeđu boju. Izvadite iz pećnice i premažite medom.

Još toplo tijesto, narežite na rombove i ostavite da se hladi.

Čokoladu rastopite na pari, te njome premažite rombove i po želji ukrasite šećerom.

Prethodni članakCremissimo
Sljedeći članakRumlice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.