width=Beze biskvit:
– 7 bjelanjaka
– 220 grama šećera
– 100 grama grož đica
– 100 grama žele bombona (isjeckajte ih na manje komadiće)
– 100 grama nasjeckanih oraha
– 2 žlice brašna

Biskvit:
– 4 jaja
– 5 žlica šećera
– 4 žlice brašna

Krema:
– 7 žumanjka
– 125 grama šećera
– 3 vrecice vanili šećera
– 1/2 l mlijeka
– 5 žlica brašna
– 250 grama margarina ili maslaca

Bjelanjke izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg pa lagano dodajte ostale sastojke. Pecite u protvanu na papiru za pečenje, na 180 stupnjeva oko 30 min, odnosno dok ne dobiju laganu boju. Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Pecite na papiru za pečenje u velikom protvanu od pećnice na 180 stupnjeva oko 15 min. Kad je pečeno prepolovite na dva dijela. Za kremu izmiješajte žumanjke s 2 dcl mlijeka i brašnom. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanili šećerom, pa kad zakuha dodajte mlijeko sa žumanjcima. U hladno dodajte izmiksani maslac ili margarin. Stavite prvu biskvitnu koru, pa je premažite polovicom kreme, poklopite beze korom, pa druga polovica kreme i na kraju drugi biskvit. Gotov kolač lagano rukom pritisnite da se slojevi slijepe, pa dobro ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.

Prethodni članakLedene milch kocke
Sljedeći članakKocke od malina
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.