Beze biskvit:
– 7 bjelanjaka
– 220 grama šećera
– 100 grama grož đica
– 100 grama žele bombona (isjeckajte ih na manje komadiće)
– 100 grama nasjeckanih oraha
– 2 žlice brašna
Biskvit:
– 4 jaja
– 5 žlica šećera
– 4 žlice brašna
Krema:
– 7 žumanjka
– 125 grama šećera
– 3 vrecice vanili šećera
– 1/2 l mlijeka
– 5 žlica brašna
– 250 grama margarina ili maslaca
Bjelanjke izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg pa lagano dodajte ostale sastojke. Pecite u protvanu na papiru za pečenje, na 180 stupnjeva oko 30 min, odnosno dok ne dobiju laganu boju. Za biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa dodajte jedan po jedan žumanjak. Pecite na papiru za pečenje u velikom protvanu od pećnice na 180 stupnjeva oko 15 min. Kad je pečeno prepolovite na dva dijela. Za kremu izmiješajte žumanjke s 2 dcl mlijeka i brašnom. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanili šećerom, pa kad zakuha dodajte mlijeko sa žumanjcima. U hladno dodajte izmiksani maslac ili margarin. Stavite prvu biskvitnu koru, pa je premažite polovicom kreme, poklopite beze korom, pa druga polovica kreme i na kraju drugi biskvit. Gotov kolač lagano rukom pritisnite da se slojevi slijepe, pa dobro ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.