width=Podloga:

100 g maslaca
3 žumanjka
120 g smeđeg šećera
5 žlica kakaa,
5 žlica oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
50 ml mlake vode
3 bjelanjka
100 ml mlijeka
2 žlice ruma
Krema :
8 žlica oštrog brašna
2 jaja
1 vrećica vanili šećera
7 žlica smeđeg šećera
400 ml mlijeka
150 g maslaca,
250 g kesten pirea
2 vrećice šlag pjene
2 kremfixa
100 g čokolade
250 ml slatkog vrhnja

Omekšali maslac pjenasto umutite sa šećerom i žumanjcima. Dodajte kakao pomiješan s brašnom i praškom za pecivo, te vodu i dobro izmiješajte. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte u smjesu. Kalup za tortu namastite i pospite krušnim mrvicama. Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite na 180 ºC oko 20 min. Mlijeko i rum pomiješajte, te poškropite po biskvitu. Ostavite stajati.


Za kremu: od ukupne količine mlijeka odvojite 1/2 dl. Ostatak stavite zakuhati. Posebno umutite jaja s obje vrste šećera, brašna i 1/2 dl mlijeka. Smjesu zakuhajte u mlijeku dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađen maslac s dvije žlice rumai dodajte kesten pire. Biskvit stavite na tanjur, a na biskvit postavite obruč za tortu.
Na biskvit nanesite pola dobivene kreme od kestena, a u ostatak dodajte čvrsto umućena dva šlaga s kremfixom te otopljenu čokoladu. Sve dobro ujednačite pa nanesite ravnomjerno na prvu kremu. Umutite 250 ml slatkog vrhnja i njime ukrasite tortu, po želji možete staviti naribanu čokoladu ili čokoladnu glazuru.

Prethodni članakČoko Mak poljupci
Sljedeći članakČokoladni afrodizijak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.