Podloga:
– 100 g maslaca
– 3 žumanjka
– 120 g smeđeg šećera
– 5 žlica kakaa,
– 5 žlica oštrog brašna
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 50 ml mlake vode
– 3 bjelanjka
– 100 ml mlijeka
– 2 žlice ruma
Krema :
– 8 žlica oštrog brašna
– 2 jaja
– 1 vrećica vanili šećera
– 7 žlica smeđeg šećera
– 400 ml mlijeka
– 150 g maslaca,
– 250 g kesten pirea
– 2 vrećice šlag pjene
– 2 kremfixa
– 100 g čokolade
– 250 ml slatkog vrhnja
Omekšali maslac pjenasto umutite sa šećerom i žumanjcima. Dodajte kakao pomiješan s brašnom i praškom za pecivo, te vodu i dobro izmiješajte. Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte u smjesu. Kalup za tortu namastite i pospite krušnim mrvicama. Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite na 180 ºC oko 20 min. Mlijeko i rum pomiješajte, te poškropite po biskvitu. Ostavite stajati.
Za kremu: od ukupne količine mlijeka odvojite 1/2 dl. Ostatak stavite zakuhati. Posebno umutite jaja s obje vrste šećera, brašna i 1/2 dl mlijeka. Smjesu zakuhajte u mlijeku dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto izrađen maslac s dvije žlice rumai dodajte kesten pire. Biskvit stavite na tanjur, a na biskvit postavite obruč za tortu.
Na biskvit nanesite pola dobivene kreme od kestena, a u ostatak dodajte čvrsto umućena dva šlaga s kremfixom te otopljenu čokoladu. Sve dobro ujednačite pa nanesite ravnomjerno na prvu kremu. Umutite 250 ml slatkog vrhnja i njime ukrasite tortu, po želji možete staviti naribanu čokoladu ili čokoladnu glazuru.